Výstava Mandala dětem 2014

zveřejněno 31. 3. 2014

V květnu proběhne v Lužáneckém parku v netradičním mongolském obydlí – v jurtě, benefiční výstava Mandala dětem. Vernisáž výstavy se uskuteční 5. 5. 2014 a zahájí tak již 3. putovní výstavu stejnojmenného projektu.

(tisková zpráva)

Mandala dětem je výtvarný projekt určený dětem do osmnácti let. Jedná se o projekt barevný, hravý a přinášející radost. Projekt je otevřen všem školám a školkám v celé České republice. V rámci letošního třetího ročníku se sešlo 189 přihlášek a pro projekt bylo dětmi vytvořeno 1247 mandal. Děti se svými učiteli tvořily jak jednotlivě, tak ve skupinkách. Z těchto děl bylo on-line hlasováním širokou veřejností vybráno padesát mandal, které získaly nejvíce hlasů a které tak budou tvořit nejen putovní výstavu, ale také budou použity pro výrobu mandalového kalendáře na rok 2015. Přijďte se na ně podívat v průběhu května!

Mandaly, které děti vytvořily, si během jejich vystavování budete moci zakoupit. Výtěžek z prodeje mandal poputuje, stejně jako v loňském roce, na podporu dětí z dětských domovů. V loňském roce byli takto díky projektu Mandala dětem podpořeni klienti občanského sdružení Janus. Na počítači, který jim byl díky výtvarnému projektu zakoupen, se děti učí práci s počítačem a zdokonalují se v ovládání různých počítačových programů. Využívají jej pro lepší připravenost pro pracovní uplatnění a k hledání bydlení, či komunikaci se svými blízkými.

 

Podobné články

Barevná mandala z rýže

Mandalová magie ve školních lavicích

Představte si malý kousek vesmíru, kde se setkává kouzlo dětské představivosti s prstem zapleteným v rýžových zrnkách. Ano, právě takto vypadá jedinečný projekt, který rozproudil energii a nadšení v ScioŠkole v Praze Dejvicích.

Číst dál
mandala detem

Společně pro děti

Opět jste tvořili se svými studenty ve školách, školkách, v práci s kolegy, na kafíčku s kamarádkou. Opět se nám sešly stovky mandal. Opět nebylo lehké vybrat z nich jen 53, které budou v našem stolním mandalovém kalendáři pro rok 2025.

Číst dál